Dış cephe boyası binaların yapısı itibariyle sık yapılabilen bir uygulama değildir, ayrıca iç cephe boyama uygulamalarına göre daha maliyetli bir iştir. Dış cephe boyama işine başlamadan önce yüzeylerdeki bozuk zemin varsa bunların tamir edilmesi, düzeltilmesi, boyanmaya hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, su tahliye borularının da kontrol edilmesi gerekmektedir.
Daha önce dış cephe boyası yapılmamış veya kirli vs. yüzeyler gibi yerlerin öncelikle temizlenmesi gerekir. Sıva yapılmış yüzeyler temizlendikten sonra astar ve boya uygulamasına geçilmelidir. Yüzey hazırlığına ne kadar dikkat edilirse o kadar mükemmel ve kalıcı bir dış cephe boya badana çalışması yapılan işe yansıyacaktır.
Dış cephe boya çalışmasında önce yüzeyde beyazlanma -tebeşirlenmegibi bir durumun var olup olmadığına bakmak, yağmurlu havalarda dış cephe boya badana çalışması yapmamak gerekir.
Dış cephe boya sorunlarının çoğu su ve nemden kaynaklanır, yüzeyin su alması veya aşırı nem, boyanın duvara yapışmasını engellediği için boya yüzeye yapışmaz, kabarır, sonrasında çatlama, dökülme gibi durumlara yol açar, bu sorunlar büyüdükçe binalara da zarar verebilmektedir.
Dış cephe boya badana öncesinde mutlaka Dış cepheye astar uygulaması yapılmalı, daha sonra iki kat dış cephe boyası sürülerek çalışma tamamlanmalıdır. Boya çalışması yaparken katlararasında hava durumuna göre 4-6 saat ara vermek gerekmektedir.
Dış cephe boyama, boya badana, dış cephe tamiri, dış cephe kaplaması, dış cephe mantolama ve daha birçok boya badana uygulaması için bizi arayabilir, her türlü soru ve görüşler için uzmanlarımızdan destek alabilir, dış cephe boyama fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.